Dronningen av Progressiv Trance
29 sept 2015

Dronningen av Progressiv Trance

 – Jeg legger paraplyen min her, minn meg

29 sept 2015

Screen Shot 2015-09-28 at 14.43.49

 Bilde Carolina Bråthen– Jeg legger paraplyen min her, minn meg på å ta den med. Den trengs i dag!

Den norsk-indonesiske gründeren smiler med hele seg i det hun setter seg i stolen hun blir vist til. Hun blikker mot regnet som pisker mot vinduet, fnyser det lattermildt bort og signaliserer at hun er klar for intervjuet.

Screen Shot 2015-09-28 at 13.15.18

Carolina Mapusa Bråthen er gründeren bak, og driveren av, selskapet Electric Fusion. Hennes jobb som arrangør er å skape en fusjon av groovy musikk, god atmosfære og en uforglemmelig fest. Selv kaller hun selskapet et fest-konsept og en aktivitet- og arrangørvirksomhet som hun tidligere har savnet i Norge. Hun forteller om tiden for seks år siden da gründer-spiren slo rot. – I 2009 på en festival i Ungarn, da ble jeg inspirert. Du skulle bare sett, det var fantastisk. Da jeg så kom tilbake til Norge, var det ikke noe å snakke om. Jeg savnet den type musikk her hjemme, og hvis ingen andre ville starte opp noe så skulle jeg, sier hun.

Carolina har en kjærlighet for elektronika, men tydeliggjør at det finnes mange undersjangere. – Det er ikke bare House-musikk innenfor elektronika. Jeg driver med progressiv trance som har opphav fra psykedelisk musikk. Techno kan være litt hardt. Jeg liker det også, men progressiv trance er mer melodisk og psykedelisk musikk litt spirituell. Jeg er litt sånn, ler hun.

Foto: Hentet fra hjemmesiden

Screen Shot 2015-09-28 at 13.15.47

Mange baller i luften

Carolina var bare 20 år når hun kom til Norge. Få år etter, fikk hun og mannen to gutter tett i alder. Hun beskriver en hektisk og strikt hverdag de første årene hvor hun måtte sjonglere mellom sønnene, jobb og ekteskap. Til slutt brøt ekteskapet. – Det var en hard tid, men jeg ble presset til å vokse fort på grunn av situasjonen. Jeg var nå blitt alenesmåbarnsmor og singel i et, for meg, nytt land og ny tilværelse. Det var nok bare bra, jeg har kanskje blitt smartere av det, sier hun og smiler lurt.

Arrangøren avdekker ikke at det ble en del festing når hun kom ut i singellivet. Måten hun ser på det er at hun fikk et nettverk ut av det, og muligheter åpnet seg. Etter flere år som kantineleder på fulltid med catering og fest-konseptet som sideprosjekter, var hun klar for å satse på det hun lenge hadde ønsket. Hun sa opp jobben og fokuserte på å bygge opp sitt eget. – Jeg har alltid vært en tøff jente. Rebellen i familien, forteller hun. – Jeg har guts, er impulsiv og klin gærn!

Foto: Hentet fra hjemmesiden

Fra Underground til Overground
Carolina forteller at hun elsker hverdagen sin. Hun jobber hardt, energisk og ofte under hektiske forhold, men hun ser at det hjelper. Nå når hun har dette som fulltidsverv, har hun jobbet  med å få virksomheten fra ”Underground” til ”Overground”. Før var det bare lukkede arrangementer, mens på hennes neste store arrangement som avholdes på Halloween i høst, finner vi henne på Månefisken i Oslo.

Hun sier publikummet har vokst sakte, men sikkert over de siste fem årene. Miljøet er lite, men at potensialet er større. Hun tror ikke så mange er opplyst på hva sjangeren tilbyr, og uttrykker frustrasjon over hva enkelte tenker om slike type arrangementer. – Mange kobler stilen opp mot dop. Det liker jeg ikke for sånn holder jeg ikke på. Her må ryktet endres. Folk kan ha det morsomt uten dop på mine arrangementer. Bare hør på musikken, den gir sin eget rus, sier Carolina bestemt.

Efficiency is key!
Carolina ser på seg selv som en liten aktør i et hav av valg som må tas. Hun forteller at hun har vært ekstremt fornøyd med sitt forhold til TicketMobile som billettsystem til sine arrangementer og sier hun har benyttet de mange ganger. Tipset hadde hun hentet fra en kollega sin hjemmeside som også benyttet billettsystemet. – Jeg har alltid ønsket å fremme forhåndssalg av billetter og ha minst mulig cash i døra.

TicketMobile er en veldig behagelig måte å drive salg på. Både ryddig og effektivt, det liker jeg. I tillegg er det også noe med å holde seg i tiden, være fremtidsrettet på teknologien som TicketMobile har. Mange andre billettsystemer henger litt igjen her vet jeg. Vi har kommet til 2015, hallo!, sier hun og ler. Hun er ikke i tvil om hun vil benytte TicketMobile igjen.

Så til slutt, hva skal du gjøre i høstferien, Carolina? – Haha, enkelt spørsmål. Jobbe!

 Tekst: SARA MARTINE BERGE

TICKETMOBILE:
TicketMobile tilbyr innovative billettløsninger som gjør det rimeligere og enklere for arrangør, morsomt og enkelt for sluttbruker!

Besøk TicketMobile.no
eller ta kontakt på 95235188/post@ticketmobile.no

Legg igjen en kommentar
More Posts
Kommentarer
Comment